Potvrđen transfer Paulinha koji je šokirao fudbalski svijet

Fudbal

Sport / Fudbal 26 Views 0

Paulinho je poslije samo godinu dana napustio Barcelonu i vratio se u kineski Guangzhou Evergrande iz kojeg je prošlog ljeta došao na Camp Nou za 40 miliona eura.

Foto: 24sata.info


Sjećamo se kakav je doček imao Brazilac. Navijači Barcelonu se osuli paljbu po rukovodstvu kluba, bili su ekstremno nezadovoljni njegovim dovođenjem, a onda im je Paulinho začepio usta.

Odigrao je odličnu sezonu, zaslužio i poziv u reprezentaciju Brazila s kojom je nastupao na Mundijalu u Rusiji. Brazil je okončao nastup u četvrtfinalu, gdje je zaustavljen od strane Belgijanaca. Bivši igrač Barcelone se uspio upisati i u listu strijelaca na Svjetskom prvenstvu. Pogodio je protiv Srbije u trečoj utakmici grupne faze.

Sada je Paulinho na iznenađenje svih odlučio da se vrati tamo odakle je i stigao – u Guangzhou Evergrande. Vrijednost ovog transfera je 50 miliona eura, što znači da je Barca ostvarila profit od 10 miliona eura (oni su ga doveli za 40 miliona eura).

Sa ovim transferom, Paulinho je ušao i u Top 10 najplaćenijih igrača svih vremena kada se računaju svi transferi u karijeri. Klubovi koji su ga dovodili su zaključno sa ovim transferom platili ukupno 129.360.000 eura na ime obeštećenja.

(SCsport)

Comments